9 Şubat 2014 Pazar

Seferihisar: Türkiye'de Sıradanlaşmadan Gelişen Mutlu Bir İlçe



                         


Seferihisar'ın Türkiye'de daha çok bilinmeye başlaması sakin şehir olmaya hak kazanmasıyla başladı.

Peki nedir Sakin Şehir?

Sıradanlaştıran tek tip gelişmeye karşı; bölgelerin kendi yerel özelliklerini koruyarak doğaya ve çevreye sorumluluğun esas alındığı, fiziksel ve ruhsal huzuru koruyup sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmanın amaç edinildiği şehirler olarak tanımlanabilir.

Sakin Şehir Seferihisar yine farklı yapısını ortaya koyarak Seferipazar ile de adını duyurdu.

Seferipazar projesi Seferipazar kadınlarının emeklerini marklaştırıp daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlayan TC Kültür ve Turizm Bakanlığı,  Anadolu Efes ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın  ortak yürüttüğü Gelecek Turizmde Projesi dahilinde hayata geçirilmiş projelerden bir tanesi.
Seferipazar projesi ile bölgede yaşayan kadınların ürettiği ürünler gerek Seferihisar'da kurulan pazarda gerekse de www.seferipazar.com adresinde internet üzerinden satın alınabiliyor. Doğal olan ürünler aracı da kullanılmadığı için muadillerinden daha uygun fiyata satılıyor. Ülkemiz kadınının maharetli elleriyle üretilen ürünlerin yurdumuzun verimli kalan topraklarında huzur içinde üretilince ne kadar lezzetli bir hal aldığını tatmak isterseniz www.seferipazar.com adresini ziyaret edebilir ya da Seferihisar İzmir'e gidip hem  yiyeceklerin yapılışı ile ilgili eğitim alabilir hem de lezzetleri yerinde tadarken Türkiye'nin ilk sakin şehrinde güzel zaman geçirebilirsiniz.

Afiyet Olsun...
İyi Yolculuklar...



Hiç yorum yok: