12 Ocak 2009 Pazartesi

Bratislava'da Cons Jeans

Her ne kadar çok gezmesem ve gezerken etrafıma çok dikkat etmesem de,  yurtdışında gezdiğim yerlerde gözüm Türk'e dair bişeyler görmek istiyor, ve eğer dönerci değilse görünce de mutlu oluyorum.  Özellikle yabancı arkadaşlarınızla şehrin turistik ve üst seviye caddelerini dolaşıyorsanız ve arkadaşlarınızın içinde Fransızlar - neyseki İtalyanlar yok- var ise yürürken Chanel, Polo, Ralph Lauren, Yves saint Laurent, Louis Vuitton gördükçe kalkan omuzlarını gördükçe  içten içe kıskançlık söz konusu oluyor.  Sokaklarda vızır vızır geçen Renault'lar Citroen'ler ne olacak derseniz, ne bileyim bana nedense moda daha çok dokundu.
Bizim böyle dünyaca ünlü markalarımız olmasa da küçük şeylerden mutlu olmayı başarabiliyorum. Mesela Krakow'da büyük bir alışveriş merkezindeki büyük bir outlette Mavi Jeans logosunu diğer büyük markalarla yanyana görmek ya da Bratislava'nın güzel bir caddesinde Cons Jeans mağazası görmek gibi. 
Internette yaptığım araştırmada Cons Jeans'in Türk olduğu kanaatine vardım. Umarım herhangi bir renkteki sermayeden değildir. Eğer renksizlerse Cons Jeans'a hayırlı işler diliyorum. Fotoğrafı çeken Fransız arkadaşa da teşekkür ederim.

4 yorum:

Melen dedi ki...

Bratislava'da bir geçitte de yerde büyük şehirlere olan uzaklaklır yazılı... Orda insan hemen istanbul'a bakıyor:) Memleket özlemi ve algıla seçicilik galiba...

ren dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ren dedi ki...

aslında o geçitte en son ben farkettim İstanbul'u. sanırım ben de memleket özlemi ve algıda seçicilikten ziyade önyargı ağır bastı, "koymamışlar Türkiye'yi (ulan)" diye basıp geçiyordum.:)

o zaman bu fotoğraflar sana gelsin ...

http://i470.photobucket.com/albums/rr69/erenymn/sign2.jpg

http://i470.photobucket.com/albums/rr69/erenymn/sign1.jpg

kirli botlarımın kusuruna bakmasın kimse :)

Melen dedi ki...

Teşekkür ederim :)