23 Ocak 2009 Cuma

Doğru Parfüm Seçimi

Parfüm Yaşam Tarzıdır

Parfüm her şeyden önce bir yaşam tarzıdır ve her parfümün bir hikayesi vardır tıpkı tüm markaların bir konsepti olduğu gibi. Örneğin Hugo`nun kokuları sportifse, Boss`un kokuları bir o kadar klasiktir. Armani kokularında gizemlilik yaratırken,Kenzo ise doğal olmayı amaçlamaktadır. Bvlgari lüks mücevharatı vurgularken,Calvin Klein sıradışı parfümler üretmektedir.

Parfüm almaya giderken her şeyden önce bir insan kendi yaşam tarzına göre parfüm seçmelidir. Rahat ve spor bir hayat tarzı varsa fresh kokular kullanılmalıdır. Fresh kokular genellikle meyvelimsi ve çiçek kokulu olur. Örneğin; Dolce Gabbana Light blue ya da Bvlgari AQUA gibi. Takım elbise giyinip kendini iş hayatına adamış ve de eğlenceye düşkün insanların kokusu ise baharatlı ve tatlı kokulardır. Örnek verilirse Jean Paul Gautier ya da Rochas bu yaşam tarzına hitap eden parfümlerdir.

Bir parfümün kişiye gitmesi de çok önemlidir. Esmer tenlilere baharatlı ve tatlı kokuların çok yakıştığı gibi açık tenlilere de fresh kokular yakışır.

Parfüm Tene Sıkılmamalı

Parfümün en çok kendini belli ettiği yer kostümlerdir...Bir gömlek,bir tisört her zaman parfümün gerçeğini yansıtır. Parfüm kesinlikle tene sıkılmaz çünkü kişi terlediği zaman parfüm ve ter birleişimi sonucu ortaya çok değişik bir koku çıkar ve kokunun orijinalliği gider.

Ten için kullanılan parfümün yan ürünü olan deodrant ya deo-stick kullanılmalıdır. Deo sticklerin ömrü 12 aydır ve uzun süre kullanılır. Bir parfüm muhakkak yan ürünü ile kullanılmalıdır ki koku tam anlamıyla kendini hissettirsin. Bir parfümde erkekler için After Shave Lotion ve Balm bayanlar için ise Body lotion, Shower Gel vazgeçilmez yan ürünlerdir.

Parfüm Seçiminde Mevsimin Önemi

Parfüm seçiminde içinde bulunulan mevsime de dikkat edilmelir. Mesala yazın hafif fresh kokular tercih edilir. Örnek olarak Davidoff Cool Water ya da Armani Mania söylenebiir. Kışın da yoğun ve baharatlı kokular tercih edilir. Örneğin 212 ya da Paco Rabbane Black XS tercih edilebilir.

Parfüm şıklığı, karizmatikliği ve çekiciliği en çok gösteren vazgeçilmez bir objedir. Kısacası parfüm bir yaşam tarzıdır.

Batuhan Çolak'a teşekkürler.

Hiç yorum yok: