28 Ocak 2008 Pazartesi

Deli rüzgar , Ulak

Gnctrkcll sağolsun deyip sinemalara sıklıkla uğradığımız şu günler zaman zaman zoraki yaşanan ama eşsiz zevkler veren anları yaşamaya çok müsait. Sadece sinemaya gidelim dedik sıkıntıdan ve vizyonda ne olduğunu bilmeden şu filme gidelim dedik. O film Uzak mı ? Ulak mı? Bu ne Arapça mı ? sorularını bir kenara attık Çağan Irmak yapmışsa - kaç filmini izlemişsek?- Maskeli Beşler Bilmemne'den her türlü iyidir diyerek bileti alırken gnctrkcll kampanyasının yarı yıl tatilinde geçerli olmadığını öğrenerek ilk şoka uğradık. Salona girerken ikinci şok ise bizden (2 kişi) başka sinema salonunda sadece 5 abinin daha olduğunu görmek oldu. Sanırım film afişinde sakallı amca olunca, her sakallıyı dedesi sanan gömlekli kumaş pantolonlu terlek* bıyıklı bir kaç kişi daha gelmeye karar vermiş.

Herneyse Babam ve Oğlum sonrası çok yüksek beklentiler olduğu gayet açıktı. Konuları inanılmaz farklı.

Filme zamansız ve mekansız denmiş ama sözlerde, hareketlerde, olaylarda buram buram tarih kokuyor ve afişinden beklenin aksine insanlara duymak istediklerini değil duyurmak istediğini yazmış yönetmiş. Bir doğu süregelen devamlı doğu masalı yaratılmış. Anlatılmak istenen öğe çok ulvi.

Çağan Irmak bu filmi izleyen ya çok sever ya da hiç sevmez demiş bence haklı. Herkese göre değil ama ;

Kısaca bugüne kadar bana göre izlediğim en fantastik Türk Filmi diyebilirim. Farkına varmadan eşsiz bir zevk yaşadım. Bence siz de izleyin.




*öyle bir şey var mı bilmiyorum.

Hiç yorum yok: